Portretfotografie is mijn favoriete onderdeel van de fotografie.

Het werken met mensen is heel variërend. De ene dag is er een baby of kind in de studio en zijn we samen aan het spelen, een andere keer is er een zwangere vrouw waarmee je samen droomt over haar toekomstige kind. Dan verschijnt er weer een model (m/v) in de studio die graag foto's wil laten maken voor zijn/haar portfolio of komt er een complete familie langs die voor een speciale gelegenheid samen op de foto wil. Of een bruidspaar, waardoor ik deel mag uitmaken van hun mooiste dag van hun leven.

Kortom: je leert verschillende mensen kennen en je neemt deel aan dat speciale moment in hun leven. Dat vind ik fantastisch!

In een tijd waarin alles snel gaat, is het fijn als je even stil kunt staan om de verschillende fases van je leven op een mooie manier vast te leggen. Zo bouw je via mijn beelden een fotografische geschiedenis op van jezelf en/of je familie.

Elke fotosessie is uniek en een nieuwe uitdaging. De sfeer is relaxed en samenwerking vind ik belangrijk. Ik heb altijd ideeën, maar wil ook graag horen wie je bent en hoe je op de foto eruit wilt zien. Wat wil je met je foto’s vertellen?

Een fotosessie doe je niet elke dag. Ik wil daarom graag dat je dit als een goede belevenis ervaart. Ik neem de tijd om aan elkaar te wennen en meestal is er snel een klik. Tijdens het fotograferen daag ik je uit om iets extra’s van jezelf te geven. Er mag veel, maar niets moet. Iedereen is anders en dat respecteer ik.

Ik luister naar je wensen en mijn doel is om jouw persoonlijkheid via de foto's te laten zien.

Tarieven:

Fotosessie 1 uur: €100 (1 achtergrond naar keuze)
Fotosessie 1,5 uur: €150 (mogelijkheid voor 2 achtergronden)

 Wat is inbegrepen?
 • De opnamekosten van de fotoshoot.
 • Bij een fotosessie van 1 uur kun je 1 achtergrondkleur kiezen uit wit, grijs of zwart.
 • Bij een fotosessie van 1,5 uur kun je 2 achtergrondkleuren kiezen uit wit, grijs of zwart.
 • Je kunt gebruik maken van de make-up die in de studio aanwezig is. Visagie is mogelijk tegen een meerprijs en moet samen met je afspraak worden aangevraagd.
 • Het bewerken van de foto’s en eventueel kleine correcties.
 • Advies over fotokeuze en producten.
 • Het archiveren van het fotomateriaal voor eventuele nabestellingen.
 • Gratis parkeerplaats.
COMBINATIE PAKKETTEN* Sessie 1 uur Sessie 1,5 uur
Fotosessie + Afdrukken
5 afdrukken 10x15 + 2 afdrukken 20x30 €150 €200
15 afdrukken 10x15 + 3 afdrukken 20x30 €225 €275
Fotosessie + Canvas
1 canvas formaat 50x50 €190 €240
2 canvas 40x40 of 1 canvas 90x90 €250 €300
Fotosessie + Fotoalbum
Fotoalbum met 24 bladzijden 28x21 €275 €325
Fotosessie + Digitale bestanden
5 digitale bestanden op hoge resolutie €175 €225
10 digitale bestanden op hoge resolutie €225 €275
20 digitale bestanden op hoge resolutie €300 €350
Na 20 digitale bestanden: elke extra foto €8,50 per stuk €8,50 per stuk

* De opnamekosten zijn inbegrepen. Alle prijzen zijn in euro’s incl. 21% btw en excl. eventuele verzendkosten.

Extra mogelijkheden:
 • Visagie: vanaf €30.
 • Toeslag op locatie binnen Almere: €15.
 • Toeslag op locatie buiten Almere <25 km: €20 + reiskosten (30 cent per km).
 • Toeslag op locatie buiten Almere <50 km: €35 + reiskosten (30 cent per km)
 • Toeslag ‘s avonds (na 19.00 uur) of in het weekend: €15.
 • Extra bewerking van de foto’s (wallen zachter maken, puistjes of littekens verwijderen, enz.) vanaf €5 per foto.
 • Foto’s kunnen ook op producten worden afgedrukt, vraag naar de uitgebreide prijslijst.
 • Cd met 20 foto’s op hoge resolutie: €200 (extra foto’s voor €8,50 per stuk).

Klik hier om de prijslijst van nabestellingen te zien.

Werkwijze:
 • Je maakt een afspraak via de email of telefoon. Vervolgens ontvang je via de email een bevestiging met alle details en tips. De betaling van de opnamekosten dient tenminste 2 werkdagen vóór de fotosessie te zijn voldaan.
 • In de studio beginnen we met een kopje koffie of thee en bespreken we je ideeën en wensen. Het is fijn om even aan elkaar te wennen, zeker als er kinderen bij zijn. Daarna gaan we aan de slag. Het aantal foto's dat ik maak, is vooraf niet bepaald. Ik heb natuurlijk al een paar poses in gedachten, maar ik vind het ook leuk om op het moment zelf te kijken wat bij je past en om op die manier spontane foto's te maken. Ik neem de tijd voor je en dat zie je terug in het eindresultaat.
 • Na de fotosessie maak ik binnen 2 weken een selectie van de foto's en die laat ik je online zien. Je krijgt een eigen site met een slideshow en een persoonlijke webshop met voorbeelden van je foto’s op verschillende producten. De slideshow is 2-3 maanden online en kun je eventueel gratis delen via Facebook. Via de webshop kun je je bestelling plaatsen. Vervolgens betaal je online en de foto’s worden daarna via de post, meestal binnen 3 werkdagen, naar je toegestuurd. Alle foto's van de sessie worden bewaard voor eventuele nabestellingen.

Voorwaarden: De algemene voorwaarden van de fotofederatie zijn bij Perla Fotografie van toepassing. Hierbij wat extra informatie:

Betaling: Bij booking van een fotoshoot dient de factuur binnen 7 dagen te worden voldaan. Bij een booking op korte termijn moet de factuur tenminste 3 werkdagen voor het fotoshoot te zijn voldaan.

Verzetten: In geval van ziekte of verhindering,  is het mogelijk om je afspraak te verzetten zonder extra kosten tot  3 dagen voor de fotoshoot. Een nieuwe afspraak  moet binnen 2 maanden worden gemaakt. Bij verzetten binnen 3 dagen voor de fotoshoot worden 20 euro in rekening gebracht. Bij niet opdagen worden de volledige opnamekosten in rekening gebracht.

Annuleren: Als je afspraak is door de fotografe bevestigd is dit definitief. Mocht er een reden zijn om toch af te zeggen worden er 25 euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij afzeggen een week vóór de fotoshoot wordt 50% van de factuur verschuldigd.