Wat moet ik meenemen naar een fotosessie?

Je mag verschillende outfits en accessoires meenemen. Ik raad je aan om kleding zonder drukke prints mee te nemen, want zo gaat de aandacht op de foto uit naar de persoon en niet naar het T-shirt. Vermijd ook kleding met een tekst. Het kan zijn dat de uitsnede van de foto uiteindelijk midden in de tekst valt en dat is minder mooi.
Voor kinderen is mijn advies om zijn/haar lievelingsknuffel, speelgoed of instrument mee te nemen.
Voor baby’s: neem extra setjes kleding, luiers en voeding mee.

Mag ik met verschillende outfits op de foto?

Ja. Het is eigenlijk het beste om zeker één extra set mee te nemen. Houd wel rekening met de lengte van je fotosessie. Als je te veel van kleding wilt wisselen, blijft er natuurlijk minder tijd over om te fotograferen.

Hoe lang van tevoren moet ik een afspraak maken?

Als je op een specifieke datum of dag van de week wilt, kun je natuurlijk het beste zo snel mogelijk reserveren. Het aantal fotosessies per maand is beperkt. In principe is een maand van tevoren voldoende.

Ik wil graag een groepsfoto maken. Tot hoeveel mensen is het mogelijk?

In de studio kunnen tot 10 personen tegelijk terecht. Voor grotere groepen kunnen we uitwijken naar een grotere studio of een andere geschikte locatie. Vraag naar de meerprijs.

Wat is het verschil tussen een fotosessie van 1 en 1,5 uur?

Bij de fotosessie van 1 uur kies je voor één bepaalde achtergrond (meestal wit, grijs of zwart) en word je met 1 of 2 verschillende outfits gefotografeerd.
Bij de fotosessie van 1,5 uur kunnen we verschillende achtergronden en outfits gebruiken, verschillende poses fotograferen en eventueel gebruik maken van bijvoorbeeld een wind- of rookmachine.

Hoeveel foto's worden er gemaakt?

Het aantal foto’s is niet beperkt. Bij een fotosessie van 1 uur worden er vaak meer dan 100 foto’s gemaakt. Met kleine kinderen loopt dat snel op. Het belangrijkste is namelijk om het juiste moment te pakken of de juiste pose met de beste belichting te bepalen. Op deze manier kun je uiteindelijk kiezen uit een gevarieerd aantal foto’s van goede kwaliteit.

Kan ik visagie aanvragen?

Ja. Geef dat ook meteen aan bij je reservering zodat we de afspraak samen met de visagiste kunnen inplannen en dat we daar ook rekening mee houden met de lengte van je fotosessie.

Ik heb kleine kinderen. Wat is de beste tijd van de dag om te fotograferen?

Normaal gesproken zijn de kinderen (en vaak jijzelf ook) op hun best in de ochtend of na een dutje. Als ze uitgerust zijn, doen ze beter mee dan aan het einde van een drukke dag.

Kun je ook een pakket op maat samenstellen?

Ja. Er zijn al bepaalde pakketten samengesteld maar als je andere wensen hebt, kan ik die natuurlijk voor je inwilligen. Als je vóór de fotosessie je eigen pakket hebt samengesteld en betaald, is het voordeliger.

Kan ik bij de studio pinnen?

Nee, dat is niet mogelijk. Bovendien moet de fotosessie tenminste 2 dagen vóór de afspraak betaald zijn.

Ik heb mijn foto's op korte termijn nodig. Kun je ze met spoed behandelen?

In principe krijg je binnen 2 weken na de fotosessie een overzicht van je foto’s online te zien. Als je de foto’s eerder nodig hebt, laat het me weten dan kan ik er rekening mee houden. We kunnen eventueel aan het einde van de fotosessie de foto’s al meteen bekijken zodat je je selectie al ter plekke maakt. Indien nodig kun je afdrukken of digitale bestanden op de dag zelf ontvangen. Vraag naar de meerprijs.
De levertijd van de meeste producten is 1-3 werkdagen.

Kan ik zelf bepalen welke foto's op de slideshow komen en de muziek?

In principe wordt de slideshow door de fotograaf samengesteld. Het is wel mogelijk tegen een meerprijs.

Worden de foto's altijd door Perla gemaakt?

Ja. In geval van ziekte of verhindering van de fotograaf wordt de afspraak verzet. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor eventuele kosten of “schade” die de klant heeft gemaakt of geleden.

Voor het fotograferen van een evenement dat niet verzet kan worden, kan de fotograaf aanbieden om (indien mogelijk) de foto’s te laten maken door een vertrouwde collega.